”Varför återbrukas inte alla USB-minnen ni skickar ut Skolverket?”

Mizgin Sedvall är lärare i svenska och engelska på Solna gymnasium. Foto: Privat och Adobe stock

Jag tycker att en myndighet borde ha ett bättre miljötänk och fungera som ledstjärna för skolorna när det gäller det globala målet ”Hållbarhet”, skriver gymnasieläraren Mizgin Sedvall.

Jag var nyligen i kontakt med Skolverket och frågade om de aldrig funderat över att underlätta för oss lärare att återbruka alla USB-minnen som används i samband med de nationella proven. Jag tycker att en myndighet borde ha ett bättre miljötänk och fungera som ledstjärna för skolorna när det gäller det globala målet ”Hållbarhet”. 

Den person jag pratade med på Skolverket kunde naturligtvis inte svara utan hänvisade mig till Sveriges kommuner och regioner (SKR) då detta låg under frågan om sekretess. Detta kommer jag naturligtvis inte att göra, jag menar, vem har tid med det?

”Tänk vad bra det skulle vara”

Personen på Skolverket hävdade även att NP kommer att digitaliseras inom kort, men det är två år dit, två år till med USB-minnen. Varför återbrukas inte alla dessa hundratusentals USB-minnen som skickas ut varje läsår till skolorna runtom i landet? Det finns ju inga direktiv om att vi ska skicka tillbaka dem.

Tänk vad bra det hade varit att kunna lämna över alla USB-minnen till vår IT-avdelning som skulle kunna tömma dem på innehåll och sedan dela ut dem till eleverna. Vi betalar trots allt för dessa USB-minnen. Tänk vad bra det skulle vara för miljön också. 

Nåja, hoppas detta kan vara av intresse, har svårt att se att jag är den enda läraren som funderat över detta. 

Mizgin Sedvall, gymnasielärare i svenska och engelska 

  • Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Ämnesläraren

LÄS ÄVEN

Filosofilärarna: Skolverket verkar inte bry sig inte om kritiken

Debatt: Fler skolelever behöver veta vad humaniora är

Debatt: En idiotförklaring av arbetarklassen att vilja ta bort ”de” och ”dem”