Skogstad ska återskapa Liberalerna som skolparti

Isak Skogstad värvas av Liberalerna som ny skolpolitisk expert.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på lararnastidning.se

Läraren och skoldebattören Isak Skogstad kliver in som skolpolitisk expert hos Liberalerna.

Isak Skogstad är lärare och skoldebattör som vill se mer ordning och reda i skolan, och som hoppas på en kraftig reformering av lärarutbildningarna.

– Jag känner mig stolt över att få vara med på Liberalernas förnyelseresa under Nyamko Sabunis ledning. Tillsammans med partiledningen och de skolpolitiska talespersonerna kommer jag att bidra med mina kunskaper och infallsvinklar i syfte till att göra Liberalerna till det självklara valet för dem som värnar idén om en likvärdig kunskapsskola för alla elever, säger Isak Skogstad, i ett pressmeddelande.

Under hösten har Isak Skogstad också kommit ut med boken Isak Skogstads obekväma sanningar om skolan, (Natur&Kultur) och han skapade riksnyheter efter att han debatterat lågaffektivt bemötande med Bo Hejlskov på TV4.

Nu presenterar han tre punkter i ett skolpolitiskt program i en debattartikel i Expressen.

Under rubriken Kunskapsskolan 2.0 vill Isak Skogstad och Liberalerna stärka kunskapen i både skolan och lärarutbildningen. De vill också ta fram konkreta förslag på att skapa ordning och reda i klassrummet, samt sätta lärarnas arbetsmiljö i fokus – även där genom konkreta förslag.

Liberalerna profilerade sig som skolparti under partiledaren Jan Björklund, men har drivit en mer lågmäld skolpolitik sedan han efterträddes av Nyamko Sabuni i somras.

– Liberaler kämpar varje dag i kommuner, regioner och i riksdagen för att Sverige ska vara möjligheternas land för alla. Vägen dit börjar med kunskap och bildning.  Jag är stolt att välkomna Isak till det liberala laget, säger Nyamko Sabuni, partiledare för Liberalerna, i pressmeddelandet.

https://twitter.com/bjorklundjan/status/1192379811949404165