Fyra tunga nomineringar till Vi Lärares redaktion

Hampus Jarnlo, editionschef, och Michael Jonsson, chefredaktör, gläds åt Ämneslärarens fyra nomineringar i de prestigefyllda tävlingarna.

Vi Lärare-redaktionen uppmärksammas med fyra nomineringar i två prestigefyllda branschtävlingar, Tidskriftspriset och Swedish Content Awards.
– Jätteroligt att två så kompetenta jurygrupper noterar den kvalitetsjournalistik som vi producerar för landets lärare, säger chefredaktör Michael Jonsson.

(Texten uppdaterad 3 oktober 2023)

Sveriges Tidskrifter offentliggjorde på tisdagen ännu en nominering till Vi Lärares redaktion. Även den här gången är det specialtidningen Ämnesläraren som uppmärksammas och kan vinna det prestigefulla Tidskriftspriset ”Årets Tidskrift Fackpress”.

Vi Lärares specialtidning Ämnesläraren, som ges ut av fackförbundet Sveriges Lärare, har nu fyra nomineringar.

  • Årets effekt och engagemang (Swedish Content Awards): ”Hur skriver ni?”, Ämnesläraren.
  • Årets Design (Swedish Content Awards): ”Slöjden har tappat tråden”, Ämnesläraren.
  • Årets omslag (Tidskriftspriset): ”Slöjden har tappat tråden”, Ämnesläraren.
  • Årets Tidskrift Fackpress (Tidskriftspriset): Ämnesläraren.

– Det känns fantastiskt roligt, säger Hampus Jarnlo, editionschef och redaktör för Ämnesläraren.

Drog igång en nationell debatt

– Att vårt temapaket om handskriftens allt mer undanskymda roll i skolan, som förra hösten drog igång en nationell debatt, får det här fina erkännandet känns otroligt hedrande. Det här är bara ett av flera exempel på när vi med en egen unik undersökning sätter ljuset på en av lärarnas viktigaste frågor och driver den till verklig förändring. 

Det nominerade specialnumret, som citerades av de flesta stora medierna och även kommenterades på landets största ledarsidor, uppmärksammades även av landets ledande politiker. Bland annat skolminister Lotta Edholm har hänvisat till vikten av att skriva för hand i samband med flera politiska beslut.

Nål och tråd i stället för AI

Omslaget ”Sjöjden har tappat tråden”, som är dubbelt nominerat, har på Ämneslärarens uppdrag broderats fysiskt av konstnären Lotta Sjöberg. 

– När nästan alla snackar om AI känns det extra roligt att Ämneslärarens omslag, som broderats med nål och tråd, får den här uppmärksamheten. Det visar att kreativitet och hantverkskunnande fortfarande är nödvändiga ingredienser för att skapa riktigt bra och engagerande innehåll, säger Hampus Jarnlo.

Fotnot: Den 18 oktober utses vinnarna i Swedish Content Awards, den 25 oktober vinnarna av Tidskriftspriset.

LÄS ÄVEN:

Guldregn över Vi Lärares redaktion

Ämnesläraren prisad i internationell tävling

Guld till podden Förskolan – utsedd till Europas bästa