Guld till podden Förskolan – utsedd till Europas bästa

Anna Westman Swantesson producerar podden med förskollärarna Eva Lindström, Fredrik Kahn och Elin Björkén. Foto: Johan Strindberg.

Podden Förskolan prisas med guld i den prestigefyllda branschtävlingen European Content Awards.
– Fantastiskt roligt, det här är en seger för Sveriges alla förskollärare, säger Anna Westman Swantesson, producent på Vi Lärare.

Podden Förskolan görs av förskollärarna Eva Lindström, Fredrik Kahn och Elin Björkén, tillsammans med Anna Westman Swantesson, och ges ut av Sveriges Lärare.

Podden Förskolan var en av fem nominerade, de fyra övriga från Storbritannien.

Trots det tog den svenska podden hem segern.

Vad är framgångsreceptet?

– Identifikationen är stor, många känner igen sig i våra diskussioner. Vi vågar även ifrågasätta moment och rutiner i förskolan som kanske är självklara för många, har Anna Westman Swantesson sagt i en tidigare intervju. 

Vad får ni för reaktioner från lyssnarna då?

– Vi får så mycket feedback och kärlek! Vi får väldigt många mejl från våra lyssnare som ställer frågor, tipsar om ämnen som de tycker att vi ska ta upp och berättar att de använder avsnitten som underlag för diskussioner kollegor emellan.

– Framförallt är det många som just nu pluggar till förskollärare som lyssnar och som tycker att de fått värdefulla insikter genom att lyssna. Vi har faktiskt fått ett argt mejl från en förskollärare också. Hon tyckte att podden var flamsig och tramsig. Men ett enda negativt mejl kan vi väl stå ut med? Och kanske var kritiken befogad för ibland är det rätt hetsig stämning i studion!

Det senaste avsnittet av podden handlar om lönesamtalet – och huruvida man kan snacka upp sin lön!

Lyssna på Förskolan här!