”Han var vikarien som entusiasmerade hela klassen”

Gert Wingårdh. Foto: Mattias Ankrah/SVT Husdrömmar.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Arkitekten Gert Wingårdh hade en vikarie under skoltiden som stack ut från alla övriga. 20 år senare var det dags för dem att mötas igen.

“Jag hade världens bästa vikarie i gymnasiet. Man har ju vikarier till och från, men den här vikarien hade vi under en lite längre tid – tre månader ungefär. Jag minns att vi hade honom i fysik, kemi och möjligtvis biologi. Han stod ut från alla andra. Så engagerad, klargörande – ja, han var entusiasmerande för hela klassen.

Så engagerad, klargörande – ja, han var entusiasmerande för hela klassen.

Detta var sent 60-tal och väldigt mycket senare i livet träffade jag honom igen. 1997 när han var kommunstyrelseordförande i Malmö – Illmar Reepalu. Jag kände igen honom och namnet är ju distinkt. Sedan dess har vi mötts i olika sammanhang och jag har ju ett snävt stadsbyggnadsperspektiv på honom, men har alltid upplevt att han kunde prata samma språk som oss konsulter. Han lät alla tala och lät sig inte influeras av någon. Lyssnade in alla synpunkter och fattade sedan informerade beslut. Han hade stor integritet att genomföra och det med stor kraft. En av de bästa kommunalpolitiker jag mött. Och den bästa vikarien.”

Det här är Gert Wingårdh:

Namn: Gert Wingårdh 

Ålder: 70 år

Yrke: Arkitekt och programledare för Husdrömmar i SVT

LÄS ÄVEN:

”Hon formade mig till den jag är i dag”

”Jag rymde och fick bo hos min lärare”