Välkommen till nya Vi Lärare

Idag lanseras Vi Lärares nya sajt, tidningen kommer i medlemmars och prenumeranters brevlåda.

Välkommen till Vi Lärare. Här är vår nya webbplats. I dagarna kommer också en helt ny tidning med ny form, nya avdelningar, nytt innehåll och nytt fokus på lärarnas viktigaste frågor.

Vi kallar oss gärna ”Sveriges viktigaste tidning”. För ni 300 000 lärare och studie- och yrkesvägledare, som vi skriver för, har världens viktigaste yrke – det är ni som formar framtiden.

Det här ska bli fantastiskt roligt. Men för att vi ska lyckas leva upp till förtroendet behöver vi hjälp med idéer på vad vi ska skriva om. Tipsa oss, adresserna hittar du här ovanför i hamburgermenyn.

Vi Lärare ges ut av Sveriges Lärare, en helt ny facklig organisation som ersatt Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund. På samma sätt ersätter nya Vi Lärare de tidigare medlemstidningarna Läraren och Skolvärlden.

Nu ser vi fram emot allt nytt. Vi tar med oss det bästa från de tidigare redaktionerna, och försöker samtidigt komma med nya tankar och skapa nya spännande koncept.

Vi Lärare erbjuder också mycket annat, utöver tidningen och sajten.

• Sociala kanaler: Följ oss på Facebook, Instagram och Twitter. Då får du veta vad som händer, och hänga med i de mest engagerande debatterna.

• Nyhetsbrev: Varje vecka får du en summering om det viktigaste och mest spännande just nu.  

• Specialtidningar: Om två veckor ­utkommer tio specialtidningar nischade för tio unika ämnes- och skolformsgrupper.

• Specialsajter: På vilärare.se finns också tio undersajter, en för respektive yrkesgrupp. Klicka på respektive titel vid logotypen längst upp.

Lektionsbanken: En unik skatt med över 1 000 lektionstips. För förskollärare finns Förskolebanken.

• Poddar och rörligt: Håll utkik.

Hoppas ni kommer att gilla sajten, tidningen och allt annat. Och glöm inte – tipsa oss.

Michael Jonsson, chefredaktör
Jonas Fond, redaktionschef