Podcast: Arbetsmiljön – vad stressar oss allra mest på jobbet?

Konflikter, ljudvolym eller dåliga vikarier? Vad är jobbigast på jobbet? Förskollärararna Elin Björkén, Fredrik Kahn och Eva Lindström diskuterar arbetsmiljö och stress.

I nya avsnittet av Förskolan pratar vi om våra största arbetsmiljöproblem.

Vad stressar dig mest på jobbet? Höga ljud, stora barngrupper, konflikter med kollegor, oerfarna vikarier, dåliga chefer, skrikande barn eller jobbiga föräldrar? Senaste avsnittet av Förskolan handlar om stress och arbetsmiljöproblem.

Elin berättar bland annat om chefen som fick henne att säga upp sig.

– Jag var så stressad att när hörde den här chefen komma i korridoren så låste sig mina käkar. Jag mådde så dåligt. Det förväntades saker av mig som jag inte visste om och jag fick en massa skit och nedvärderades inför mitt arbetslag. Så fort jag slutade så släppte stressen, säger hon.

Eva berättar om återkommande stresspåslag på grund av nya vikarier.

– Jag tycker att det är otroligt jobbigt med de här okända människorna som kommer in. Jag blir stressad av vikarier som tar fel initiativ. Det ökar min arbetsbelastning något enormt.

Att det är stressigt på jobbet har nästan blivit en standard.

– Det är som att stressen normaliserats och blivit ett normaltillstånd i förskolan. Man har blivit så van vid att befinna sig på den här stressnivån. Man förväntar sig nästan att det ska vara så här, säger Eva i podden.

Lyssna på Förskolan här!