Läraren prisad i prestigetävling

Lärarens och Lärarförbundets kampanj ”Min Lön” prisas internationellt.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Läraren tog tillsammans med Lärarförbundet brons i den prestigefyllda branschtävlingen CMA London.
– Det här är ett kvitto på att vi kan mäta oss med Europas främsta mediebolag, säger Lärarens chefredaktör Michael Jonsson.

Läraren prisades med en bronsmedalj för kampanjen ”Min lön”, som redaktionen genomförde tillsammans med Lärarförbundet i början av 2021.

Bland övriga tävlande i CMA-finalen i London fanns internationella giganter som BBC, Channel 4 och Youtube, samt några av Europas och världens största mediebyråer.

– Det är riktigt stort att Lärarförbundet och Make Your Mark hämtar hem en medalj i konkurrens med byråer och mediehus från hela världen. Vårt samarbete visar på hur bra det kan bli när man kombinerar kreativt, redaktionellt arbete med innovativa, digitala lösningar för rekrytering. Allt i syfte att öka i facklig styrka och medlemskraft, säger Lärarförbundets kommunikationschef Ida Strutt.

”Relevant på riktigt”

Hon får medhåll av Magnus Öhult, digital marknadsförare på Lärarförbundet.

– Vi såg ett behov att börja kommunicera med fler lärare som inte tillhör Lärarförbundet i dag, och vi ville skapa något som ger presumtiva medlemmar ett riktigt värde. Något som är relevant på riktigt, säger han.

Mot den bakgrunden skapade Lärarförbundet en enklare "prova-på-version" av det digitala medlemsverktyg ”Min Lön” som också var tillgängligt för icke-medlemmar.

– Sedan februari har vi haft drygt 15 000 konverteringar och inlett en dialog med nästan 4 000 presumtiva medlemmar, säger Magnus Öhult.

Flera tunga priser

Lärarens chefredaktör Michael Jonsson menar att både redaktionen och Lärarförbundets digitala marknadsförare har anledning att vara stolta över både utmärkelsen och resultatet av kampanjen.

– Vi kommer att fortsätta utveckla vår kvalitetsjournalistik, och är glada att vi hela tiden når fler och fler läsare via våra digitala kanaler. Vi kommer också att fortsätta hitta nya innovativa vägar framåt.

Läraren har det senaste året belönats med flera tunga priser. Bland annat guld för ”Bästa webbplats” och ”Bästa reportage”, silver för ”Årets podd” och ”Årets sociala medier”, samt ett brons för ”Årets magasin”. 

LÄS ARTIKLARNA i ”MIN LÖN” 

”Jag tycker Stockholm ska vara löneledande”

Kajsa vägrar flytta för att höja sin lön

Verktyget som kan höja din lön öppnas för alla

Ledare: Bra lärarlöner lönar sig för hela samhället

Bli behörig lärare – och höj din lön

Lärarstudentpodden: Så mycket kan du begära i lön