Läraren.se vinner prestigefyllt pris

Läraren.se tilldelas Publishingpriset 2020 i kategorin webbtidningar och webbtidskrifter.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Lärarförbundets storsatsning på journalistik för lärare och skolledare vinner det prestigefyllda Publishingpriset. 

I maj 2020 lanserades Läraren – Lärarförbundets största redaktionella satsning på länge. Nu har juryn för det prestigefyllda Publishingpriset tilldelat Läraren.se, den nya personaliserade webbplatsen som blivit Sveriges viktigaste nyhetskanal för Sveriges lärare, guld i kategorin webbtidningar och webbtidskrifter.

Michael Jonsson

Michael Jonsson, chefredaktör Läraren.

– Jätteroligt. Våra duktiga medarbetare producerar varje dag kvalitetsjournalistik för Sveriges viktigaste yrkesgrupp, och gensvaret har varit fantastiskt. Med det här guldet visar också branschen sin uppskattning vilket känns oerhört stort, säger Michael Jonsson, chefredaktör för Läraren.

”Väldigt hög nivå”

Sajten Läraren.se är personaliserad för Lärarförbundets medlemmar och samlar innehåll för alla yrkesgrupper i skolan. Där kan medlemmar i Lärarförbundet logga in och anpassa sidan för just en själv. På redaktionen arbetar journalister, redaktörer, formgivare och digitala experter med att varje dag belysa de frågor som påverkar svenska lärare mest, och sedan sprida innehållet i alla relevanta kanaler.

Markus Thunberg, digital chef, Läraren.

– Den nya sajten och alla som bidragit till den är synnerligen värd det här priset. Det är också väldigt kul att juryn lyfter fram våra texter, som håller en väldigt hög nivå, säger Markus Thunberg, digital chef.

Dubbelt nominerad

I juryns motivering skriver man att Läraren.se får priset ”för en inbjudande och enkel sajt med väldisponerade artikelsidor och journalistiska texter.” Publishingpriset har delats ut sedan 1990 och ges till tidningar, tidskrifter och sajter.

En branschjury avgör vilka som vinner och priset belönar lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation. Även magasinet Läraren var nominerat till Publishingpriset i klassen print, och knep ett ”brons” med en hedrande delad tredjeplats. Läraren är också nominerad, dubbelt upp, i den internationella branschtävlingen CMA London.