Förskolans dag firades med vårlopp

Barn och vuxna på förskolans fem avdelningar firade Förskolans dag med ett vårlopp och fest på gården efteråt. Jenny Wernström är förskollärare på Skogsbrynets förskola i Ronneby.

Stora som små deltog i Skogsbrynets vårlopp på Förskolans dag. Vid målgången belönades de med medaljer och glass.
– Ett barn kom och sa: ”Vad roligt vi har det!”. Då har man lyckats! säger förskolläraren Jenny Wernström.

Skogsbrynets förskola i Ronneby valde tema för Förskolans dag utifrån sina ledord motorik och lek. En springtur runt förskolan för de äldre barnen, och en kortare runda för de yngre, avslutades med disco på gården, korvgrillning och invigning av den nya rutschkanan och klätterväggen.

Ny klättervägg och rutschkana invigdes på Förskolans dag.

– Det är väldigt viktigt med rörelseglädje och vi ville kombinera det med lek den här dagen genom vårt eget vårlopp. Vi fick en rolig dag tillsammans på det sättet, säger Jenny Wernström.

En fest för hela förskolan

Efter en gemensam uppvärmning med förskolans alla fem avdelningar gav de sig iväg. Barnen fick en varsin egengjord medalj och en Piggelin när de gått i mål.

– Det är roligt att få ha en fest tillsammans med alla i huset. Köket, rektor, all personal är med, säger Jenny Wernström.

Skogsbrynet är en nystartad förskola med plats för 120 barn, i dag går 85 barn på förskolan.

Hur jobbar ni med motorik på förskolan?

– Varje måndag morgon träffas alla barn och vuxna ute och har lite morgongymnastik och vi har ett rörelserum i byggnaden där vi har gymnatisk, hinderbana och dans ibland. Vi är granne med skogen och är därför ute väldigt mycket. Det är något som alla vi som jobbar här brinner för.

Förskolans dag firas normalt den tredje torsdagen i maj, men på grund av Kristi Himmelsfärd sköts firandet i år upp till torsdagen därpå, den 25 maj.

LÄS OCKSÅ

Barngrupperna är för stora – kräver ny lagstiftning

Tre förskollärare om överlämningen till skolan

Kommunerna med störst barngrupper – här är tabellerna

Krav på nya ministern – för stora barngrupper ska vara lagbrott

Lyssna på Förskolan här!