Läraren nominerad till europeiskt prestigepris

Lärarens temaspecial om lön är dubbelt nominerad.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Läraren är nominerad till ett av Europas tyngsta kommunikationspris, ”Best Content Campaign”, i den prestigefyllda branschtävlingen CMA London.
– Vi är oerhört stolta och glada, men också taggade över att få mäta oss med några av Europas främsta mediehus, säger Lärarens chefredaktör Michael Jonsson.

Bland internationella mediehus som nominerats finns giganter som BBC, Channel 4 och Youtube, samt några av Europas och världens största mediebyråer.

– Man ska egentligen inte jämföra olika branschtävlingar och priser, men det här är riktigt stort, säger Lärarens chefredaktör Michael Jonsson.

– Att få mäta sig med Europas största mediebolag är fantastiskt roligt, och sporrar oss att bli ännu vassare.

Några svenska mediehus är också nominerade, bland annat Bonnier News och Aller media, samt ett par av Sveriges största byråer. Men det var bara en svensk redaktion som slog sig in i den tyngsta klassen – Läraren.

Dessutom är Läraren även nominerad i kategorin ”Best Membership” för samma kampanj.

Michael Jonsson

Michael Jonsson, chefredaktör Läraren.

Tyngsta klassen

Den dubbelt nominerade kampanjen genomförde Läraren tillsammans med Lärarförbundet i början av 2021, och gick under namnet ”Min lön”. En kombination av engagerande kvalitetsjournalistik och innovativa digitala lösningar resulterade i tiotusentals konverteringar, en insats som CMA Londons jury bedömde så häpnadsväckande att den belönades med en nominering i tyngsta klassen.

– Vi hoppas såklart på en vinst, men alldeles oavsett är det roligt att vår journalistik om svenska lärare får plats på en europeisk scen. Välförtjänt, tycker vi, säger Markus Thunberg, digital chef på Läraren.

Läraren har det senaste året belönats med flera tunga priser. Bland annat guld för ”Bästa webbplats” och ”Bästa reportage”, silver för ”Årets podd” och ”Årets sociala medier”, samt ett brons för ”Årets magasin”. 

Läs mer om nominerade "Min lön"-kampanjen här!

LÄS ÄVEN

Ja från kongressen – då kan det bli ny organisering

Podcast: Ny som lågstadielärare

5 steg för att bli en bra mentor – Wiman tipsar