Välkommen – nio nya magasin för lärare

Chefredaktör Michael Jonsson och Lärarförbundets nio nya tidningar.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Premiär för nio nya magasin. Den här veckan går totalt 146 000 tidningar ut till Lärarförbundets medlemmar, specialiserade för olika lärargrupper – läs, njut och återkom med synpunkter.

Lärarförbundet är Sveriges största fackförbund för lärare – till exempel förskollärare, lärare i fritidshem, rektorer, yrkeslärare, speciallärare, grundskollärare, ämneslärare i svenska, ämneslärare i matematik, ämneslärare i historia… Ni ser, det finns väldigt många yrkes- och ämnesgrupper inom skolan.

Nu kommer nio nya ämnesmagasin som ska ge tips och råd, inspiration och kunskap, goda exempel och kloka synpunkter, just för er.

Tre av magasinen kommer ni att känna igen, sex är helt nya:

  • Förskolan, Specialpedagogik och Chef & Ledarskap har ny form och flera nya avdelningar, men det bästa från de tidigare tidningarna finns kvar.
  • Fritidspedagogik, specialiserad för lärare i fritidshem, gör comeback som egen tidning.
  • Grundskolläraren fokuserar på lärare som undervisar de yngre barnen.
  • Yrkesläraren skriver för gymnasielärare på yrkesprogrammen.
  • Ämnesläraren är tre olika tidningar, nischade för tre huvudmålgrupper. Klicka er vidare här på sajten: Först ”Ämnesläraren”, sedan får ni en ledtråd, t ex ”svenska”, klicka sedan på hamburgermenyn och därefter ”Om…”. Där får ni en grundlig genomgång av alla målgrupper.

Vi hoppas såklart att ni ska gilla de nya magasinen, men vi är ödmjuka inför att det finns en hel del som vi behöver fortsätta utveckla. Mejla gärna mig eller respektive redaktör och dela med er av synpunkter och idéer. 

Ni har väl också besökt de unika ämnessajterna, som ni kan klicka er vidare till här ovan – totalt nio sajter nischade för respektive målgrupp. Och de sociala kanalerna just för er, och poddarna, och de rörliga formaten… Jag lovar, det finns mycket spännande att upptäcka.

Varför gör vi de här förändringarna, kanske du undrar? Vi gav Kantar Sifo i uppdrag att göra en stor läsarundersökning där många av Lärarförbundets medlemmar ingick, och där många av er har uppgett hur ni vill konsumera journalistik i digitala kanaler och i form av tidningar. Resultatet av undersökningen har legat till grund för utvecklingsarbetet, och vi har gjort förändringarna utifrån era synpunkter.

Har du fått fel tidning – så här enkelt byter du

Vill du byta till en annan tidning, eller välja en ytterligare tidning? Gå in här, om du är medlem i Lärarförbundet.

Är du inte medlem i Lärarförbundet kan du bli det här. Vill du prenumerera på en tidning utan att bli medlem, gå in här.

Nya sociala kanaler

För att inte missa någonting kan du förstås följa alla tidningarna på Facebook – här: