Läraren – nytt magasin för Sveriges lärare

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Den här veckan släpps nya Läraren – ett nytt magasin som går ut till Lärarförbundets medlemmar och som ersätter gamla Lärarnas tidning.

 

Det första numret av nya magasinet Läraren landar i din brevlåda i veckan.

Här kommer vi att följa, rapportera, granska och driva viktiga frågor som påverkar Sveriges lärare. Det blir ökat fokus på arbetsmiljö och arbetsrätt, som i nya numret där vi skriver om hur lärare och förskollärare pressas av föräldrar under coronakrisen. Nya Läraren innehåller också en sektion med lärarnära forskning och beprövad erfarenhet, intervjuporträtt med spännande personer, tips från experter och råd från andra lärare. Och mycket, mycket mer.

Magasinet Läraren är en del i det nya redaktionella koncept som vi kallar ”Språnget”, där mycket annat också händer:

  • Nya nyhetssajten Läraren.se lanserades förra veckan. Den är personaliserad och central i den digitala storsatsning som vi just nu genomför. Här kan man följa nyheter och händelser som påverkar Sveriges lärare.
  • Nio nya undersajter, anpassade med unikt innehåll för grundskollärare, tre olika kategorier ämneslärare, specialpedagoger, yrkeslärare, förskollärare, lärare i fritidshem och rektorer.
  • Nio nya specialtidningar som vänder sig till samma lärargrupper har premiär första veckan i juni. En del kommer man att känna igen från de tidigare tidningarna, annat är nytt.
  • Två nya poddar har lanserats under våren, ”Hamid & Maria” och ”Kvarsittning”. Och det kommer mer.
  • Nya rörliga format är på gång, några har ni kanske redan sett?
  • På Lärarens Facebooksida kan man också följa våra nyheter, och samtidigt tycka till och debattera. Detsamma gäller Instagram och Twitter. Följ oss.

De här nyheterna är ett direkt resultat av en stor läsarundersökning genomförd av Kantar Sifo där många av Lärarförbundets medlemmar deltog och som visade hur man vill konsumera journalistik, både i digitala kanaler och i form av tidningar.

Mejla mig gärna och berätta vad ni tycker, och tipsa vad vi bör skriva om. Och du som ännu inte är medlem i Lärarförbundet och är nyfiken på de nya tidningarna, du kan bli medlem här.