Tyresö-förskola får årets Guldhatten!

Desiree Johansen, Birgitta Sjöberg och Linnéa Ahrlin på förskolan Lek och Lär.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på en tidigare version av Förskolan

Priset Guldhatten premierar årets störstainsats för barns språkutveckling - i år går det till förskolan Lek och Lär i Tyresö.

Hatten Förlag instiftade Guldhatten för att varje år uppmärksamma en eller flera personer som gjort någonting extra för att stötta barns språkutveckling. Årets pris delas ut tillsammans med Lekolar och går till en förskola på Tyresö.

– Juryns arbete är alltid svårt då vi får in många bra nomineringar men i år stack Förskolan Lek och Lär ut. Det var väldigt tydligt hur de jobbar med barnens lust och glädje i fokus och låter språkutvecklingen ta plats i hela vardagen, säger Elvira Ashby, huslogoped på Hatten Förlag.

– Språket är en förutsättning för att utveckla tankarna, säger Linnéa Ahrlin, en av ägarna till förskolan som drivs som personalkooperativ. Det känns stort och roligt att vårt arbete tillsammans med barnen blir uppmärksammat och vi hoppas att det vi gör kan komma att inspirera andra.

Juryns motivering:

"Med lust och glädje i fokus kan barns språkutveckling genomsyra hela förskoledagar. Det har varit väldigt roligt att ta del av arbetet på Förskolan Lek och Lär och det är med stolthet vi överlämnar årets Guldhatten till dem."

LÄS ÄVEN

Framgång med rörligt förskolestöd

Förskolläraren som hjälte i kriminalromaner!

Förskollärare frågar: ”Måste jag berätta allt på jobbintervjun?”

Lyssna på Förskolan här!