Cool kvintett ­begraver en mask

Den här artikeln publicerades ursprungligen på forskolan.se

1 - 3 år Titta där! Vad är det? Gänget har hittat en mask som är död, jättedöd. Den lilla gruppen på fem unga individer bestämmer sig genast för att masken ska få en fin begravning. Efter engagerade diskussioner om vem som sjunger starkast, och ska få det uppdraget, börjar de förbereda ceremonin. Med stor försiktighet läggs masken på ett löv och bärs till graven

i en högtidlig procession.

Det är inte helt lätt att gräva i den hårda marken men till slut lyckas de få ett hål stort nog för masken. Tårarna flödar och de fina orden är många, den masken kommer att bli saknad. Den röda kaninen gråter allra mest och det blir en stor pöl. ”Är den ett skelett nu?” undrar någon, och svaret kommer snabbt: ”Vi gräver upp den i morgon och kollar.”

Det lilla gänget på fem består av en härlig blandning av karaktärer, en del ser ut som människor, andra som djur och de har en mångfald av uttryck och utseenden.

På den allra sista sidan, när vi trodde att boken var slut, börjar vi fundera över hur det egentligen var med den där masken. En ganska nöjd mask har grävt en lång underjordisk gång som sträcker sig över hela uppslaget.