En halv miljon i resestipendier – sista chansen att söka

Bokförlaget Natur & Kultur har satt upp ett resestipendium för lärare. Men det är bråttom att söka.

Tio lärare kommer få 50 000 kronor var i ett nytt resestipendium.
– Det handlar om en otroligt viktig yrkesgrupp för samhället, så vi bestämde oss för att ta en halv miljon från vår stiftelse till det här, säger Per Almgren, vd på bokförlaget Natur & Kultur.

Stipendiet måste sökas innan den 1 oktober.

Alla lärare – från förskola till vuxenutbildning – kan få stipendiet.

– Vi tänker så här; ”vem ska utbilda utbildarna?”. Och vi tror att lärarna själva kan ha idéer om vilka undervisningsmetoder de vill lära sig mer om i ett annat land – eller att de kan hitta en intressant konferens utomlands. För oss är det så självklart att satsa delar av de 25 miljoner som vår stiftelse delar ut just på lärarna, säger Per Almgren.

Per Almgren, vd på bokförlaget Natur & Kultur..

Han fortsätter:

– Stipendiekommittén – där Sveriges Lärares ordförande Åsa Fahlén sitter med – kommer bland annat titta på vilka kunskaper resan kommer ge och hur den nya erfarenheten skulle kunna gynna den svenska skolan.

Fortbildning för medlemmarna

Varför nappade du på det, Åsa Fahlén?

– Våra medlemmar efterlyser verkligen kvalificerad fortbildning, vilket det är stor brist på. Dessutom drivs Natur & Kultur på ett annat sätt än andra förlag, på så sätt att överskottet i stora delar går tillbaka till samhället via stiftelsen. Därför tyckte jag att det var rätt att sitta med i stipendiekommittén, säger Åsa Fahlén.

Hon ser fram emot att läsa igenom ansökningarna.

– Ja, det ska bli spännande att se vilka utbildningar och konferenser som dyker upp där, säger Åsa Fahlén.