"Viktigt med Folkhögskolans dag"

Det är viktigt att visa värdet av folkhögskolan, säger läraren Henrietta Keselman, som var med och arrangerade Folkhögskolans dag här på Långholmens folkhögskola.

Uppläsning av noveller, schackturnering och avtäckning av ett nytt konstverk. Det var några inslag när Folkhögskolans dag firades på Långholmens folkhögskola.

– Det är viktigt at visa upp sin skola och vad de olika kurserna, sa Henrietta Keselman, en av lärarna på skolan.

Den 17 april uppmärksammades Folkhögskolan dag över hela landet. Långholmens folkhögskola i Sundbyberg passade på att ha öppet hus. Dagen inleddes med att ett konstverk av Jörgen Fogelquist täcktes av. Tavlan föreställer rösträttskämpande kvinnor.

– Kampen går vidare, sa Jenny Fogelquist, konstnärers dotter som är lärare på skolan och som berättade om sin pappas arbeten.

Schack och noveller

Därefter var det schackturnering mot Bromma folkhögskola, de olika kurserna presenterades och i aulan läste deltagare från Runö folkhögskola och från värdskolan Långholmens folkhögskola upp sina noveller.

– Det är viktigt att uppmärksamma Folkhögskolans dag för att visa att utbildningarna är relevanta i lokalsamhället och att vi vill synas bland invånarna, sa Jeremias Lind, som är rektor på Långholmens folkhögskola.

Henrietta Keselmna undervisar på allmän kurs och författarskolan Kvinnoliv. Hon tycker att det är viktigt att skolan då och då får visa upp sig.

– Dels får deltagarna i de olika kurserna visa varandra vad de gör och jag hoppas att det även kommer några sundbybergare. Mång här i kommunen är nog inte medvetna om att vi finns här. Det är viktigt att vi får visa värdet av folkhögskolan för utbildning och ett ställe att mötas på, sa hon.