Den här artikeln publicerades ursprungligen på en tidigare version av Fritidspedagogik

Vår boktävling fick ett oväntat stort gensvar. Det som berörde oss på redaktionen mest var alla hyllningar ni läsare gav till era kollegor, skriver Sara Djurberg.

För ett tag sedan hade vi en boktävling i Fritidspedagogiks sociala kanaler. Vi på redaktionen jublade över gensvaret: Över 300 läsare ville vara med och tävla om boken ”Sociala relationer i fritidshem”. För att vinna boken behövde man tagga en betydelsefull kollega.

Det som berörde oss mest var alla hyllningar till kollegor i kommentarerna, som en av fritidshemslärarna skrev: ”Älskar att det i skrivande stund är 95 pedagoger som tagit sig tiden att hylla en kollega utan att det står att motivering behövs.” Vilket engagemang. Många av er är klippor, bollplank, inspiratörer och vänner på jobbet.

Vi som gör tidningen har i uppdrag både att visa på saker som är fel och att inspirera och sprida goda exempel. Men det är lätt att nyhetsflödet tippar över i elände. Det här är också en påminnelse om att alla behöver bekräftelse på sitt arbete. Och att vi på redaktionen kan bidra till det genom att lyfta fram det fantastiska jobb som görs på fritidshemmen.

Det visar också responsen på vår artikelserie ”Min rastbod”, som har blivit läst av många och flera har även hört av sig och vill berätta om sitt arbete med rastaktiviteter. 

Snart är det dags för ledighet och tid för välförtjänt vila. Läge att klappa sig själv på axeln och konstatera att man gjort ett väldigt bra jobb, trots allt.