Nominera en EHT-kollega till Childhoodpriset

Många inom elevhälsan gör samhällsbärande insatser, så det blir inte lätt att lyfta fram en enda person – men så ska det i alla fall bli med årets Childhoodpris. Du kanske vill nominera någon?

Childhoodpriset lanserades för fyra år sedan i syfte att lyfta fram en yrkesgrupp som möter barn och unga i sitt arbete. Det är viktiga vuxna som ofta spelar en avgörande roll för att barn ska vara trygga men som sällan uppmärksammas för sin insats.  

2023 går Childhoodpriset till en person som arbetar inom elevhälsan. Det kan vara en skolsköterska, kurator, speciallärare eller någon annan som arbetar hälsofrämjande och förebyggande med att stötta barns och ungas utveckling och skolgång. Alla som är en del av skolans elevhälsoteam kan nomineras.   

– Det finns fantastiska krafter inom skolans värld i form av engagerade, trygga vuxna som ser, stärker och stöttar barn, säger Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare på Childhood och juryns ordförande. Just elevhälsan spelar ofta en avgörande roll i arbetet med att förebygga sexuella övergrepp mot barn och i arbetet med att säkerställa att ett barn som utsatts får rätt hjälp och stöd. Med årets pris vill vi hylla alla dem som på olika sätt bidrar till barns trygghet genom sitt arbete inom elevhälsan. De är årets osynliga hjältar.

Nominering

Childhoodvälkomnar nu alla att nominera en person ur elevhälsan. Vi ser gärna att unga personer tar chansen att nominera någon som gjort skillnad i deras liv. Nomineringsperioden pågår mellan den 18 september och 27 oktober. Tre finalister presenteras i slutet av november. Vinnaren tillkännages vid en prisceremoni den 7 december.  

Nomineringsformulär och mer information om priset finns på childhood.se/childhoodpriset/

Vinnaren får 50 000 kronor som ska gå till något som stärker personen i sin yrkesroll, exempelvis en studieresa eller vidareutbildning.   

Årets jury :

H.K.H. Prinsessan Madeleine, vice hedersordförande, Childhood
Paula Guillet de Monthoux, generalsekreterare, Childhood
Carin Götblad, polismästare Nationella operativa avdelningen
Anna Norlén, rektor Erikastiftelsen
Kim Olsson, VD Stena Sessan Fastighets AB
Carl Göran Svedin, affilierad professor i barn- och ungdomspsykiatri, Marie Cederschiöld högskola
Fatima Shek Behi, student vid Stockholms universitet och engagerad i Maskrosbarn  

LÄS ÄVEN

En fjärdedel av npf-eleverna hemma från skolan

Forskaren bakom ”Från mäta till möta”: Bedömningar på fel spår

Eva Augustsson: Botten ur! Det finns inga pedagogiska loppisfynd