Missa inte Hedevågs mini-föreläsningar

Ett avsnitten i Youtube-föreläsningsserien ”11 minuter med Hedevåg”.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på en tidigare version av Specialpedagogik

Nu finns tio mini-föreläsningar med Kenth Hedevåg på Youtube, om npf i skolan. Ytterligare tio är på väg.

Välkända föreläsarprofilen Kenth Hedevåg, författare till böckerna ”När mallen inte stämmer” och ”Johanna – Tre diagnoser i skolan”, har släppt en egen "tv-serie” på Youtube. Under titeln ”11 minuter med Hedevåg” föreläser han om neuropsykiatriska funktionshinder.

”Känsla av sammanhang”, "Problematisk skolfrånvaro” och ”Energibalans” är några av titlarna på de tio avsnitt som hittills har kommit upp på Hedevagpedagogik.se – ytterligare tio avsnitt är på gång, ett per vecka med start i november.

– De riktar sig till alla – vårdnadshavare, professionella och elever – som vill öka sin kunskap och kompetens inom npf-området, och man kan ta del av dem helt utan kostnad, säger Kenth Hedevåg.

– Innehållet fokuserar på barn och ungdomar i alla skolformer. Ökad kunskap och samverkan är viktiga framgångsfaktorer för en förbättrad skolsituation för denna utsatta målgrupp.

Kenth Hedevåg har lång bakgrund som pedagog i ett npf-utredningsteam och som pedagogisk handledare i ett kommunalt stödteam, och arbetar numera på heltid med utbildningar och föreläsningar om npf, ofta i samarbete med skolan. 

LÄS ÄVEN

Så blir de passiva eleverna deltagande – forskarens metod

Speciallärare bakom Västerås succéprojekt för att höja matematiken

Tiktok ökar bokläsandet bland unga