Välkommen till nya Folkhögskolan

Björn Andersson, till vänster är ny redaktör för Folkhögskolan som får ny form här på sajten och i magasinet.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på en tidigare version av Folkhögskolan

Hej, och välkommen till nya Folkhögskolan.

Från och med i dag ger vi ut tidningen Folkhögskolan i en ny och modern form. Vi har utvecklat Folkhögskolans sajt, lararen.se/folkhogskolan, där vi publicerar nyheter, reportage och tips för inspiration i ditt jobb. Det är också premiär för Nyhetsbrevet som går till alla folkhögskollärare i Lärarförbundet. Och i våra sociala kanaler kan du diskutera och kommentera brännande ämnen.   

Ny redaktör för Folkhögskolan är Björn Andersson, som har mångårig bakgrund som journalist på Lärarförbundets olika titlar.

– Det känns mycket inspirerande att få bevaka en utbildningsform som sätter folkbildningen högt och som ger människor en andra chans. Det är också imponerande att se den bredd som finns med alla yrkeskurser. Tidningen Folkhögskolan, sajten och de sociala kanalerna ska vara en mötesplats för folkhögskole-Sverige, säger Björn Andersson.

Chefredaktör och ansvarig utgivare är Michael Jonsson.

– Vi är jätteglada att vi har fått förtroendet att utveckla Folkhögskolans olika kanaler, både tidningen och de digitala plattformarna, säger Michael Jonsson.

– Nu ser vi fram emot att fylla dem med viktigt och engagerande innehåll. Och hoppas samtidigt att folkhögskollärarna kontaktar redaktionen med tips, och ris och ros.

Folkhögskolan produceras av byrån Make Your Mark, precis som Läraren och övriga ämnes- och skolformstitlar,  på uppdrag av Lärarförbundet.

Här hittar du också Folkhögskolan!

Facebook: https://www.facebook.com/TidskriftenFolkhogskolan

Nyhetsbrev: https://www.lararen.se/info/nyhetsbrev