Lärare låste skola efter stort slagsmål

Lärare på Tegnérskolan i Säffle fick inrymma sina elever när ett storbråk bröt ut i anslutning till skolan.

Flera polispatruller kallades till Tegnérskolan i Säffle efter att ett bråk brutit ut bland ett trettiotal elever. Enligt Björn de Boer, Sveriges Lärares ordförande i kommunen, gjorde lärarna på skolan en inrymning som varade flera timmar.

LÄS ÄVEN: Våldschocken: Lärarna som är värst utsattaP

Stefan Kozari är lokalombud för Sveriges Lärare och hade lektion när inrymningslarmet kom i säkerhetsappen på datorn. Han låste klassrummet och var instängd med eleverna under en och en halv timme.

Polisen fick larm vid 13.35 om att ett slagsmål brutit ut vid Tegnérskolan i Säffle, bland ett trettiotal personer. Situationen eskalerade efter att fler personer anslutit, bland dem vuxna.

– Det är lite för tidigt att säga vad det är för vuxna, men det rör sig inte om lärare på skolan. Lärarna låste in sina elever i hemklassrummen medan bråket höll på, säger Sophia Jiglind, presstalesperson för Polisen i region Bergslagen.

Så länge pågick inrymningen

Enligt Björn de Boer, ordförande för Sveriges Lärare i Säffle, pågick inrymningen fram till 15.30.

– Det var ett bråk vid en fotbollsmatch i helgen som var själva katalysatorn, och det har tagits med till skolan och idag smällde det till. Det har väl eskalerat, säger Stefan Kozari.

Polisen är på plats under hela skoldagen och hör samtliga för att ta reda på vad som startade bråket.
– Vi har inte upprättat någon anmälan i nuläget, men vi tror väl att det kommer att landa i några anmälningar om misshandel i nuläget. Det är några som fått lättare skador men ingen lärare fysiskt, som jag fått till mig. Men jag tänker att det är en obehaglig upplevelse, säger Sophia Jiglind.

– Vi har haft ett personalmöte efteråt och gått igenom vad som hänt och vad som var själva upprinnelsen, och pratat om inrymningen som gick bra, säger Stefan Kozari.

Lärarna undervisar på distans under onsdagen.

Vi Lärare söker rektor på Tegnérskolan.