Hon föreslås leda Sveriges Skolledare

Valberedningen föreslår Ann-Charlotte Gavelin Rydman som ny ordförande för Sveriges Skolledare. Foto: Oskar Omne

Ann-Charlotte Gavelin Rydman föreslås av valberedningen som förbundsordförande för fackförbundet Sveriges Skolledare.
Valet ska genomföras i slutet av maj.

Fackförbundet Sveriges Skolledare har precis som Sveriges Lärare haft två ordföranden, Matz Nilsson och Ann-Charlotte Gavelin Rydman, sedan ett drygt år tillbaka. Nu är det slut med det.

– Hedrad och ödmjuk inför beskedet att en enig valberedning föreslår mig som ordförande för Sveriges Skolledare. Får jag förtroendet ser jag fram emot att tillsammans med styrelsekollegor få fortsätta företräda Sverige Skolledare – den samlade rösten som leder svensk skola in i framtiden, skriver Ann-Charlotte Gavelin Rydman på X.

”Har uppnått mina mål”

Och avgående förbundsordförande Matz Nilsson tackar för sig.

– Jag har uppnått mina två viktigaste mål, att samla skolledarna i ett förbund och stärka professionsbasen. Nu behövs det nya krafter och engagemang för att lyfta och utveckla det nya förbundet. Tack för tolv fantastiska år i skolledarnas tjänst, skriver Matz Nilsson, på X.

Valen till ny förbundsstyrelse görs på Sveriges Skolledares första ordinarie kongress den 24–25 maj i Stockholm.

Valberedningen skriver i sin nominering

– Ann-Charlotte Gavelin Rydman är mycket engagerad, drivande och har under många år visat att hon har goda ledaregenskaper. Ann-Charlotte ser att det nya enade Sveriges Skolledare tydligt kraftsamlar för att skapa maximal facklig styrka. Med ännu större tyngd gentemot politiker kan förbundet åstadkomma rätt förutsättningar för medlemmarna.

LÄS MER:

Hon föreslås bli Sveriges Lärares nya ordförande