Välkommen till en ny tidning för Sveriges lärare

Den här artikeln publicerades ursprungligen på Skolvärlden

Vid årsskiftet bildas ett av landets största fackförbund, Sveriges Lärare.
Samtidigt går Skolvärlden och Läraren samman och blir en av Sveriges största tidningar.
– Namnet på det nya magasinet och jättesatsningen på nätet blir Vi Lärare, säger Skolvärldens chefredaktör Jonas Fond.

Lärarnas Riksförbunds tidning, Skolvärlden, och Lärarförbundets tidning, Läraren, har länge kämpat om uppmärksamheten från Sveriges drygt 300 000 lärare.

– När facken går samman är det logiskt att även vi på redaktionerna gör det. Det är spännande och inspirerande att så många skickliga och erfarna reportrar tillsammans ska granska det som händer i skolan, säger Jonas Fond som kommer att få en operativ roll som redaktionschef och leda nyhetsarbetet.

”Bildar ett dreamteam”

Chefredaktör för Vi Lärare blir Michael Jonsson, som i dag är chefredaktör för Läraren:

– Det är fantastiskt roligt att vi tillsammans kan hitta nya vägar för att driva lärarnas viktigaste frågor. Vi bildar ett dream team, säger han och poängterar att det finns många angelägna frågor att ta tag i och granska.

– Jag tror att den här redaktionen på allvar kan bidra till att förbättra arbetssituationen för Sveriges lärare, säger Michael Jonsson.

Tio ämnesnära tidningar

Samtidigt kommer redaktionen att göra en satsning på innehåll som lyfter läraryrket, och visar de stora fördelarna.

I den nya redaktionen finns nämligen tio unika ämnesnära tidningar och digitala plattformar nischade för de största yrkesgrupperna inom skolan, bland annat en specialtidning för ämneslärare i svenska, SO med flera ämnen, och en annan för ämneslärare i matematik, NO med mera.