Guld igen – vinner tunga titeln ”Årets Tidskrift”

Johanna Steen, Michael Jonsson, Hampus Jarnlo och Anna-Karin Hallonsten firar Ämneslärarens utmärkelse ”Årets Tidskrift Fackpress” på Tidskriftsgalan.

Vi Lärares redaktion hyllas med guld – igen. Specialtidningen Ämnesläraren vinner prestigefyllda ”Årets Tidskrift Fackpress”.
– Jätteroligt, och fantastiskt viktigt att lärarnas frågor syns och hörs, säger chefredaktör Michael Jonsson.
Samtidigt nomineras Vi Lärares redaktion internationellt i Londonbaserade tävlingen CMA.

Den årliga Tidskriftsgalan, som samlar Sveriges största mediehus, hyllade Vi Lärares specialtidning Ämnesläraren med Tidskriftspriset i tunga klassen ”Årets Tidskrift Fackpress”.

Juryns ordförande, SVT:s vice vd Anne Lagercrantz, berättar att 58 bidrag kommit in, men att Ämnesläraren är nummer ett.

– Den är bäst, grattis Ämnesläraren, säger hon från scenen.

”Tuff konkurrens”

– Fantastiskt roligt! Att vinna det här priset i så tuff konkurrens är ett enormt erkännande och visar att vi verkligen levererar journalistik av högsta kvalitet till, och tillsammans med, lärarna. Inte minst har vi nått ut med journalistiken väldigt brett och i flera fall drivit lärarnas viktigaste frågor till verklig förändring, säger Hampus Jarnlo, editionschef och redaktör för Ämnesläraren.

– Det går inte att känna något annat än stolthet en dag som denna och det här är ett kvitto på hur otroligt mycket kompetens det finns på hela Vi Lärares redaktion. 

SVT:s vice vd Anne Lagercrantz ledde jurygruppen som utsåg Ämnesläraren till ”Årets Tidskrift Fackpress”.

På plats för att ta emot utmärkelsen var också Ämneslärarens reporter Anna-Karin Hallonsten och formgivare Johanna Steen. 

Övriga nominerade i klassen ”Årets Tidskrift Fackpress” var Hem & Hyra, som ges ut av Hyresgästföreningen, samt Bonniertidningarna Byggindustrin och Aktuell Hållbarhet. I klassen ”Årets Tidskrift Populärpress” vann Expo.

Ämneslärarens omslag ”Slöjden har tappat tråden” var även nominerad i klassen ”Årets omslag”.

Nominerad internationellt

Vi Lärares redaktion har också precis fått beskedet att Ämnesläraren även är nominerade i den internationella branschtävlingen CMA, Content Marketing Association, London.

Redaktionen belönades för en vecka sedan även med två förstaplatser i Swedish Content Awards med Ämnesläraren: ”Effekt & Engagemang” och ”Bästa Design” med omslaget ”Slöjden har tappat tråden”.

– Vi är oerhört glada över alla utmärkelser och nomineringar, men mest av allt är vi stolta och ödmjuka inför det förtroende som vi har fått att driva lärarnas frågor i alla redaktionella kanaler, säger chefredaktör Michael Jonsson.

Juryns motivering till Tidskriftspriset:

  • ”Med genomtänkta teman, aktuella diskussioner och svåra frågeställningar som påverkar en hel generation har den här tidningen tagit sina läsares vardag på största allvar, samtidigt som den är bred nog att nå ut utanför klassrummen. Vår vinnare är inte bara yngst i klassen, den är också bäst. Grattis Ämnesläraren.” 

Jury:

  • Anne Lagercrantz, vice vd SVT och ordförande Utgivarna (ordf.).
  • Per-Anders Broberg, vd och chefredaktör TT Nyhetsbyrån.
  • Anna Gullberg, kulturredaktör Expressen.
  • Linus Larsson, techredaktör Dagens Nyheter.
  • Robert Olsson, ordförande för Medier & demokrati vid Lindholmen Science Park.

LÄS MER:

Guld – prestigefyllt pris till Vi Lärares redaktion

Storslam för Vi Lärares redaktion på maktlistan

Guldregn över Vi Lärares redaktion

Ämnesläraren prisad i internationell tävling

Guld till podden Förskolan – utsedd till Europas bästa