Podcast: Mår barn dåligt av långa dagar och tidig inskolning?

I avsnittet förklarar förskollärarna varför långa dagar faktiskt kan vara jättebra för barnen. Magi kan uppstå innan stängning ,säger Linda Johansson, Fredrik Kahn och Eva Lindström.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på en tidigare version av Förskolan

”Sluta ge föräldrar skit för långa dagar och för tidig inskolning av små barn”, tycker förskollärarna i nya avsnittet av Förskolan.

Förskollärarna Eva Lindström, Linda Johansson och Fredrik Kahn är märkbart upprörda i senaste avsnittet av Förskolan. De har alla läst inlägg på sociala medier där andra förskollärare uttryckt att de inte tycker att 1-åringar ska börja i förskolan och inlägg där det förekommer skuldbeläggande av föräldrar som har långa vistelsetider för sina barn.

– Varför vill man ens arbeta i förskolan om man inte tycker att det är bra för barn att vara där, frågar sig Linda Johansson.

Eva Lindström fyller i.

– Båda mina barn började ju förskolan när de var ganska exakt fyllda ett. De lärde sig att gå på förskolan. Och det har känts bra. Jag skäms inte. Jag tror ju på förskolan. Mina barn har haft det jättebra. Om man säger att barn under tre inte har utbyte av andra barn så har man aldrig varit i förskolan, säger hon.

Fredrik Kahn håller med.

– Det finns en sådan kultur av skuldbeläggande. Jag tycker inte att vi ska lägga oss i föräldrarnas val, säger han.

Även långa dagar tas upp i avsnittet. Tyvärr ber många vårdnadshavare om ursäkt när de hämtar sent.

Eva Lindström tycker att föräldrarna måste sluta skämmas.

– Hur kan alla föräldrar hämta 15:30 – har de inga jobb eller?

Lyssna på Förskolan!