Ny ”drömgräns” för Skolvärlden

Sociala medier

Fler och fler väljer att läsa Skolvärlden för att ta del av skolnyheter, fördjupande reportage, granskningar av skolans makthavare och system – och praktiska tips att ta med in i klassrummet.
Under 2016 ökade antalet följare på Facebook med 99 procent och på tisdagen passerades en ny ”drömgräns” när vi gick över 10 000 följare på Facebook.

Jonas Fond.
Erik Axelsson, gymnasielärare på Fria Läroverken i Karlstad blev nr 10 000 att gilla Skolvärlden på Facebook.
– Jag följer några skolsidor och Skolvärlden dök upp som relaterad sida i mitt flöde. Jag tyckte det verkade intressant och spännande. Jag brinner lite extra för internationalisering och IKT, och hoppas få läsa mer om det på Skolvärldens sida, säger Erik Axelsson.
Skolvärlden finns så klart även på Twitter, Instagram och Youtube, och sociala medier har blivit en kommunikationskanal inte bara för oss på Skolvärlden. Skolvärldens Facebooksida och Twitterkonto är populära diskussionsforum när det handlar om skolfrågor.
– Det har blivit som ett nytt, interaktivt, lärarrum där ute. Varje dag kommenterar, gillar, delar och retweetar lärarna och läsarna våra artiklar och just kommentarstrådarna blir ofta väldigt långa. Lärarna tycker mycket, de är engagerade och samtidigt stöttande mot varandra när det handlar om svåra saker, säger Jonas Fond.
Samtidigt som Skolvärlden ökar på sociala medier visar mätningar att allt fler läser magasinet som kommer ut tio gånger per år. I den senaste mätningen som Orvesto näringsliv gjorde hade Skolvärlden ökat med 34 procent i räckvidd jämfört med 2015.
För nyhetssajten Skolvärlden.se, där du får skolnyheter varje dag, har det senaste året också varit en succé. Under 2016 ökade antalet användare med 32 procent.
– Det betyder att över 66 000 läser oss i snitt varje månad. Vi är ödmjuka inför det förtroende som läsarna ger oss, att vi ska förmedla intressant innehåll för lärare och studie- och yrkesvägledare, säger Jonas Fond.
Skolvärlden skulle inte vara någonting utan er läsare, lärare och studie- och yrkesvägledare. Vi vill veta vad du tycker om Skolvärlden och vad du vill läsa om här på skolvärlden.se och i magasinet. Mejla oss på redaktionen@skolvarlden.se
Och är du inte en av Skolvärldens Facebookföljare? Gå då in och bli kompis med oss och gilla Skolvärlden här.