Välkommen till nya smarta Läraren.se!

Läraren.se är egentligen tio sajter som vänder sig till olika kategorier inom läraryrket. ”Du kan alltid få nischade nyheter just för dig.”, säger chefredaktör Michael Jonsson.
Den här artikeln publicerades ursprungligen på Läraren.se

Välkommen till nya Läraren.se. I dag genomför vi en smärre revolution när det gäller journalistiken i Lärarförbundets redaktionella kanaler. Vi lanserar en ny smart personifierad sajt – under nytt namn.

Nya Läraren.se, som ersätter gamla Lärarnas tidning, är egentligen tio sajter. Men genom några enkla handgrepp kan du som medlem i Lärarförbundet anpassa nyheterna och övriga innehållet efter var i lärarkåren du befinner dig.

Oavsett om du är ämneslärare eller yrkeslärare, förskollärare eller lärare i fritidshem, lärare i estetiska ämnen eller om du i dag arbetar som rektor. Du kan alltid få nischade nyheter just för dig.

Redaktionens uppdrag är att rapportera, granska och driva lärarnas viktigaste frågor. Ska vi lyckas påverka skoldebatten och beslutsfattarna måste vi därför vara där människor befinner sig – i mobilen, i datorn, i en podd, i ett rörligt format. Därför gör vi nu ett digitalt språng och en digital storsatsning för att lärarnas viktigaste frågor ska få spridning överallt. Hela tiden.

Här är de största nyheterna:

  • Nya sajten Läraren.se. Den är personifierad och en viktig del i en digital storsatsning som vi just nu genomför. Där kan man följa händelser som påverkar just din yrkesgrupp. Sajten innehåller en huvudsajt och nio undersajter för olika lärargrupper.
  • Två nya poddar har lanserats under våren, ”Hamid & Maria” och ”Kvarsittning”. Och mer är på gång.
  • Nya rörliga format kommer att sjösättas, några har ni kanske redan sett i våra sociala kanaler.
  • På Lärarens Facebooksida kan du följa våra nyheter, och samtidigt vara med och debattera och tycka till. Detsamma gäller Instagram och Twitter. Följ oss, så missar ni inget viktigt.

Markus Thunberg, digital chef, och Michael Jonsson, chefredaktör.

Dessutom lanserar vi flera nya tidningar:

  • Nya magasinet Läraren, som går till medlemmarna i Lärarförbundet, utkommer nästa vecka med sitt premiärnummer.
  • Nio nya specialtidningar lanseras första veckan i juni, för olika lärargrupper. En del kommer ni att känna igen, annat är nytt.

Hoppas ni kommer att gilla de här förändringarna, som är ett direkt resultat av en stor läsarundersökning genomförd av Kantar Sifo där många av er deltog och som visade på nya behov. Mejla mig gärna och berätta vad ni tycker, och tipsa vad vi bör skriva om.